Wie zijn wij?

Jarenlang zijn wij werkzaam geweest bij verschillende dansscholen in Dordrecht en omstreken. In maart 2016 hebben wij samen besloten onze krachten te bundelen en onze eigen dansschool Joy2dance op te richten.
Wie wij precies zijn, dat lees je hieronder.

Alice en Melissa

Mijn naam is Alice van Ballegooie.
Als kleutertje van 4 jaar ging ik al elke week naar balletles. Omdat ik vervolgens jazzballet ook erg leuk vond, ging ik dit op 10 jarige leeftijd erbij doen. Op de middelbare school kwam daar vervolgens tapdance nog bij. Toen wist ik het; ik wilde dansjuf worden.
Op de dansacademie in Tilburg volgde ik mijn dansopleiding en behaalde in 1992 mijn diploma.

Het echte begin. Lesgeven aan kinderen en volwassenen. Op veel verschillende dansscholen, in veel verschillende plaatsen. Dit in diverse disciplines, zoals Klassiek ballet, Jazz ballet, Tai Bo, Streetdance, Hip hop, peuterdans en kleuterdans. Hierbij ook in nieuwe stijlen, zoals Zumba, nieuwe uitdagingen gevonden. Natuurlijk ook meegewerkt aan vele prachtige dansvoorstellingen.

In 2001 hier bovenop nog mijn PABO diploma behaald, dit onder andere omdat ik ook steeds meer danslessen ging geven op basisscholen.
Ik vind het nog steeds allemaal even leuk en doe het na 30 jaar nog steeds met evenveel plezier en passie!

Mijn naam is Melissa Kramer.
Ik begon als klein meisje al met dansen. Eerst 1x in de week klassiek ballet, maar al snel kwam ik in de selectiegroep en kwam daar jazzdance en tapdance bij. Elke dag dansen en mijn liefde voor dans doorgeven aan anderen, dat wilde ik heel mijn leven blijven doen. Dus op naar de Dansacademie in Tilburg. In 1993 behaalde ik mijn diploma voor klassiek en jazz. Daarna heb ik nog mijn diploma moderne dans in Rotterdam behaald.

Na de academie heb ik lange tijd in H.I.Ambacht lesgegeven. Aan kinderen en volwassenen in verschillende stijlen. Zo’n 20 jaar geleden ben ik hier in Dordrecht en omgeving dansprojecten gaan geven op de basisscholen. Dit doe ik nog steeds met veel plezier. Op deze manier laat ik heel veel kinderen enthousiast kennis maken met dansen.

Naast het lesgeven danste ik in kindervoorstellingen. De eerste paar jaar trok ik met twee andere dansers het hele land door om op te treden voor kinderen van groep 1 t/m 8. Ook heb ik samen met een muzikant 2 interactieve voorstellingen gemaakt voor peuters en kleuters. Elke voorstelling is weer anders, omdat de kinderen mogen reageren en meedoen. Het is een genot om te zien hoe de kinderen meeleven, zingen en dansen met ons muzikale en dansante verhaal.